top of page
Om_Hstere_og_Samenn.jpg

Om Høstere & Såmenn

PAS x Studio K OPEN CALL 

 

24.-28. oktober inntar Peter Fjørtoft Jacobsen Studio K for å arbeide med den nostalgifylte, førindustrielle og nasjonalromantiske utstillingen, “Om Høstere og Såmenn”. Du inviteres til Studio K for å jobbe side om side ved kunstneren, med høy, hyssing, lydopptak av arbeid og arbeidsplasser, og egne refleksjoner rundt det å jobbe.

Det som lages i løpet av prosjektperioden vil bli sammensatt og fremvist i slutten av uken som del av utstillingen.
"Om Høstere og Såmenn" er del av en utforskning av arbeid som en aktivitet og økonomisk nødvendighet. Hvilken effekt har jobb på ens selvbilde, er utmattelse tilfredsstillende, og har moderne teknologi og holdninger endret menneskers tilnærming til jobb? Hvilken konfigurasjon oppstår på en arbeidsplass med minimal struktur, hvor besøkende kan komme og gå som de vil, og arbeide så mye eller lite de ønsker?

 

Besøkende får mulighet til å se og delta i prosessen underveis i uka, som resulterer i en performance lørdag den 28. oktober.
Deltakelse og prosessarbeid 24., 25., 26. og 27.10.23: 15.30-20.00.
Performance lørdag 28.10.23: 15.00-17.00

Gratis inngang


Her finner en arrangementene på facebook. 

Peter Fjørtoft Jacobsen (f.1995) er en Stavangerbasert kunstner med en bachelor i kunst fra KMD. Han jobber ofte konseptuelt med repetisjon, forvitring, og liminalitet. Repetisjon befinner seg i alt. Fra den enkleste cellen, til den mest komplekse organismen, lever alt i en form for jevnlig repetisjon. Jeg er betatt av sammensettelsen av alt, og de ofte ubetydelige linjene jeg bruker for å skille meg fra alt annet og andre.

Der designere drar inspirasjon fra naturen mens de grubler over hvordan de kan skape et objekt med en spesifikk funksjon, leker jeg en assosiasjonslek med ready-mades som allerede behersker kvalitetene jeg søker. Det kan minne om hvordan et barn armert med et skrujern ville angrepet leketøyene sine, for å utforske deres organer. Mens barn gjør dette av en nysgjerrighet for å lære hvilket organ som gjør hva, slik de bedre kan forstå hva som gir objektet dets evner, forfaller objektet som en konsekvens av deres forskning. Noe annet barnet lærer av å obdusere lekene sine, er at gjenstander sjeldent er bare det, men også en samling komplekse strukturer som virker harmonisk i den grad deres individualitet forsvinner. Jeg blir urolig av å tenke på designerens innsats for å destillere et produkts komponenter til ett ord, for å deretter tilsløre dets materialer, reise og arbeid.

Det som alltid har besnæret meg er konseptene av funksjonsfeil og forringelse. Hvordan komponenter som er laget for å utføre enkle, men presise handlinger gjentatte ganger til slutt gjør opprør. De nekter å gjøre oppgaven de er tildelt, men i stedet gjør noe ument. I rommet mellom fungerende og ødelagte, er de uregjerlige og vakre.

Studio K er et prosjektrom og visningssted for samtidskunst, grunnlagt juni 2018 i Time Kommune. Det er et kunstnerdrevet initiativ som drives av Espen Lending Kleiveland og Kari Ann Lending Kleiveland. Her skaper de en arena hvor ulike mennesker og praksiser kan møtes. Studio K har en eksperimentell profil og presenterer både lokale, nasjonale og internasjonale utøvere.

 

Studio K
Kvernelandsvegen 41
4355 Kvernaland
https://studiokprosjektrom.com/omstudiok 
https://www.facebook.com/StudioKprosjektrom/ 

https://instagram.com/studiok_prosjektrom?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==
 

PAShvitsvartbakgrunn.png
bottom of page