top of page
094BD1E3-1DD0-4BD6-A81C-5EDB4E8C54ED_edited.jpg

Performance Kafé med

Malin Arnedotter Bengtsson

25.10.22   19:00

Foto: Karon Nilsén

Fire ganger i året inviterer Performance Art Stavanger en utøvende performancekunstner opp på loftet til Tou. Sammen med ordstyrer og publikum dykker vi ned i interessante og relevante tema innen performance og kunstnerens egen virksomhet, hvor samtalen vil vandre, og hva som skjer underveis er helt opp til de som deltar.


Performance kafé er et trivelig rom hvor utøvende performance kunstnere og andre interesserte inviteres til å komme sammen for gode samtaler og erfaringsutveksling. For å la seg engasjere og inspirere, under den vide paraply som er performance kunstens verden.

Denne gangen har vi gleden av å presentere Malin Arnedotter Bengtsson som kommer fra Stockholm for å gi oss et innblikk i hennes praksis og tanker. 

Malin Arnedotter Bengtsson (1984) er født i Skåne, og har sitt virke i Stockholm og Norge, hvor hen også har en mastergrad fra Kunstakademiet - Institutt for samtidskunst i Bergen (2022).   

 

Gjennom performance og skulpturelle verk jobber Malin multidisiplinært med inspirasjon hentet fra historier, fabler, teaterscener, film og arkitektur. Hen tar i bruk varierte materiale og teknikker, som glass, bronse, keramikk, tekstil og lateks, hvor skulpturene kan betraktes som props og narrativer med scenografisk attributter.

 

Hens animatroniske verk bruker bevegelse og interaksjon som kan minne om ytelser, som performative skulpturer. I verkene kan en finne tilsløringer, kostymer og masker som utfordrer etablerte strukturer og relasjoner mellom aktør, sted og publikum.  

   

Malin initierer og jobber også i kollektive prosjekter som Ninjas of Bergen (Performancekollektiv, NO) og Kulturprofilerna (performance/punk band, SE). Hen kuraterer også utstillinger/prosjekter og sitter i styret for kunstnerkollektivet Best Before Kollektiv.

 

Bli med å ta en kopp, og bli med på praten!

 

Performance Kafé er et initiativ gjennom PAS og er støttet av BKH.
Se arrangementet på Tou sine nettsider.

 

PAShvitsvartbakgrunn.png
bottom of page